42.SZ Júnová (VI)
Popis cesty:

42.SZ Júnová (VI)
Ondrej Bizub-Miroslav Hanečák 12.6.2016

Opis od autorov: Cesta sa nachádza v SZ stene vo veži nad zostupovým chodníkom z galérie Ostrvy. Je to už piata cesta z tejto SZ strany naľavo od Májovej cesty (Ondrejova cesta, Cesta Autonovy, ...).Cesty sú skôr skalkárskeho charakteru.

1. dľžka za 5+ po platni cez previs (prvé klúčove miesto), spod ktorého troška vyteká voda, ďalej po platni málou škárkou až k trávnatej polici k štandu. Pekné lezenie, hneď sa človek zapotí, cca 35 m 8 nitov.
2. dĺžka za 4+ rovno nahor cez platňu rozdrveným kútom cez trávnate polia až ku kútu pod hranatú vežu, štand. Pravdu povediac táto dĺžka sa mi nepáči, ale žiaľ treba cez ňu rýchlo prejsť, 55 m 3 nity, 4 skoby.
3. dĺžka za 6, ozaj pekná dĺžka. Popri stene cez brucho, ďalej rovno nahor na policu k štandu, ktorý je vlastne top štand Májovej cesty, 30 m, 6 nitov, 1 skoba.
4. dĺžka za 4, výbeh po hrebeni až na najvyššiu vežičku. Dobre sa tam sedí. Istenie vlastné. Táto dĺžka je ľahká, ako sa povie za odmenu.
Cestu je najlepšie zlaňiť z top štandu Májovej cesty. Hodnotenie úrovne istení je RS1. To sa týka aj Májovej cesty, Cesty Autonovy, Ondrejovej cesty.

Report o akcii a video na Jamese

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4